UP THE BELGIANS FEST

WIE VAAK IN DE EIGEN SCENE RONDKEEK, WEET DAT ER VEEL BANDS VAN EIGEN BODEM ECHT WEL DE MOEITE WAARD ZIJN NAAST DE MEER GEKENDE NAMEN ALS CHANNEL ZERO OF DIABLO BLVD EN SOMMIGE VAN DEZE BANDS ZIJN AL JAREN ACTIEF.  ZE ZIJN VAAK MINDER GEKEND EN ALCATRAZ VOND HET HOOG TIJD OM DAAR EEN EERSTE VAN HOPELIJK VELE EDITIES  BELGISCHE ROCK EN METAL FESTS AAN TE WIJDEN. VIJF BANDS MOCHTEN IN DE STAD VAN DE GULDENSPORENSLAG IN ZAAL  DE KREUN EEN KNALLENDE AFTRAP GEVEN. EERSTE BAND VAN DE AVOND IS HET ONDERTUSSEN ZEER BEKEND GERAKENDE ETERNAL BREATH MET DOORWINTERDE  GITARISTEN EN ZANGER, NIEUWE BASSIST AARON SOEN EN EEN ERG JONGE MAAR ZEER GEDREVEN DRUMMER. EEN FLINKE  OPWARMER VOOR HET REEDS AANWEZIGE PUBLIEK MET NUMMERS ALS ‘MY LIFE FORCE’ EN ‘BACK IN TIME’ WAARBIJ ZANGER ANDY POLFLIET A LA SLIPKNOT METEEN DE TALRIJKE GEBRUIKERS VAN SMARTPHONES OF TABLETS EEN VEEG UIT DE PAN GEEFT EN ZE HUN DIGITAAL MATERIAAL LAAT WEGBERGEN. METEEN IS DE TOON GEZET EN MET WIZZ WIZARD AAN DE KNOPPEN KON DE OPENER OP GEEN ENKELE FOUT BETRAPT WORDEN ZELFS ALS HET HEERLIJK SARCASTISCH ‘YOU’RE PISSING ME OFF’ DE ZAAL EEN FLINKE VINGER ZET EN HET NOG TOEJUICHT OOK. TROUBLE AGENCY KRIJGT EEN GOED OPGEWARMDE ZAAL EN DEZE OLD SCHOOL TRASH METAL BAND DIE VORIG JAAR  NOG ONZE NATIONALE KLEUREN VERDEDIGDE OP WACKEN OPEN AIR BRENGT DE JAREN TACHTIG WEER TOT LEVEN ZOALS WEINIG BANDS DIT ANNO 2015 NOG WAARMAKEN. ZANGER KEVIN NOLIS HEEFT BIJZONDER WEINIG MOEITE ZELFS MET DE  HILARISCHE ACT WAARBIJ HIJ ZIJN SMARTPHONE RAADPLEEGT. HET PUBLIEK KON ER IN ELK GEVAL STEVIG OM LACHEN. IN DE ACTUELE SITUATIE WAARIN RELIGIE DOOR SOMMIGEN WORDT VERHEERLIJKT EN DOOR ANDEREN VERGUISD BRENGT  DE BAND ‘BOMB OF GOD’ ALS TEGENAANVAL. WIE NOG NIET GENOEG HEEFT KRIJGT METEEN ‘SURVIVAL OF THE FITTEST’  VOORGESCHOTELD EN DE ZAAL GAAT UIT ZIJN DAK.

RIK PRIEM’S PRIME IS EEN VERADEMING NA HET ZWARE GEWELD EN ZET AAN MET EEN STEL GETALENTEERDE MUZIKANTEN. MR COOL BRENGT ZIJN DEBUUT UIT EN KAN REKENEN OP DE ERVARING VAN CARSTEN ‘LIZARD” SCHULTZ (DEAD END HEROES), RANDI ALI (FREEDOM CALL EN IRON MASK), GEERT MARGODT EN VINCENT DE LAAT. SAMEN BRENGEN ZE EEN VERFRISSENDE  BROK MUZIEK MET INVLOEDEN UIT ROCK, PROG EN METAL WAARVAN ‘BLINDFOLDED’ EN ‘AHEAD OF TIME’ BEWIJZEN ZIJN. RIK, DIE BOVENDIEN OOK GITAARLESSEN GEEFT, WEET HET PUBLIEK PERFECT TE BESPELEN MET DE MIX VAN DUITSE HEAVY METAL EN BELGISCHE TOETS. EVIL INVADERS KOMT ALS VOORLAATSTE BAND EN DEZE JAREN TACHTIG METAL HOORT THUIS OP DEZE AFFICHE ALS EEN KLOK  OP EEN KERKTOREN. EERDER PROFILEERDEN ZE ZICH ALS EEN SPEEDMETAL BAND WAAR ZE NU INVLOEDEN VAN IRON MAIDEN, KREATOR, MOTORHEAD EN BLACK SABBATH TONEN. DE ZAAL IS GEVULD MET FANS EN PRESENTEERT OOK NUMMERS VAN HUN LAATSTE CD ‘PULSES OF PLEASURE’ EN RESULTEERT IN PUUR GENIETEN. LATER DIT JAAR MAKEN ZE OOK HUN OPWACHTING OP  GRASPOP METAL MEETING.

TOP OF THE BILL ZIJN DE VETERANEN VAN OSTROGOTH DIE BEGIN DIT JAAR ORIGINEEL GITARIST RUDY WHITESHARK VERCRUYSSE VERLOREN AAN KANKER. HUN LAATSTE WAPENFEIT’ LAST TRIBE STANDING’ IS EEN EERBETOON AAN DEZE GETALENTEERDE MUZIKANT. GEERT ANNYS, DOOR RUDY ZELF NAAR VOOR GESCHOVEN, VERVULT ZIJN ROL MET VERVE. DE BAND IS IN DIVERSE BEZETTINGEN SEDERT 1976 ACTIEF EN TREKT MEERDERE GENERATIES NAAR DE ZALEN. DE VLAG WAPPERT ALS NOOIT TEVOREN WAARBIJ ZOWEL  KLASSIEKERS ALS NIEUW WERK ELKAAR AFWISSELEN. ‘LAST TRIBE STANDING’, ‘THE HUNTER’, ‘SHOOT BACK’ EN MEER VAN DAT FRAAIS

WORDEN KNAP NEERGEZET. VIJF TOPBANDS VAN EIGEN BODEM, DAT SMAAKT NAAR MEER. HOPELIJK KOMT ER SNEL EEN VOLGENDE EDITIE WANT EEN DING IS DUIDELIJK. DE BELGISCHE SCENE HERBERGT HEEL WAT TALENT EN DIT IS DAN OOK EEN ALCATRAZ INITIATIEF VOOR HERHALING VATBAAR!

REDACTEUR: DIETER LEEMANS EINDREDACTEUR: GUNTHER MOENS